Nog één keer…

Wensambulance

De Kijlstra wensambulance maakt laatste wensen (mede) mogelijk

Nog één keer naar het bos, op familiebezoek of naar een ander -voor u- belangrijk uitje: het lijkt een simpele wens, maar als je terminaal ziek bent kan het lastig zijn om daar te komen. Wij werken graag mee om uw wens te vervullen.

Voor de wensritten stelt Kijlstra gratis een ambulance beschikbaar. Onze medewerkers gaan op vrijwillige basis mee om uw wensrit mogelijk te maken.

De wensambulance is bedacht en opgestart door collega Carla Wijngaarden. Hiervoor werd zij in 2010 uitgeroepen tot Mooi Mens door zorgverzekeraar IZZ. Sinds begin 2020 hebben Lara Kerkhof-Dijkstra en Anneke Douma-Visser de organisatie van het wensvervoer van Carla overgenomen.

Contact

Wilt u gebruik maken van de wensambulance? Vul dan ons aanvraagformulier in. Wij nemen daarna contact met u op.

‘”De vrijwilligers van de wensambulance van Kijlstra hebben ons in al ons verdriet nog een mooie middag bezorgd met een toer langs onze geliefde watersportplaatsen. Negen dagen later is mijn vrouw overleden. Heel erg bedankt voor deze bijzondere middag!”

Jan van der Wijk

“We zijn er om de laatste wens van een terminale patiënt in vervulling te laten gaan. Hoe groot of hoe klein deze wens ook is, het is de wens van de patiënt en daar gaan we voor. Dat we iets extra’s kunnen doen voor patiënten, vinden we erg mooi.” Lees verder >>

Lara Kerkhof-Dijkstra en Anneke Douma-Visser