Werk dat er toe doet!

Werken bij Kijlstra

Werk je bij Kijlstra Ambulancezorg? Dan heb je hart voor je vak én hart voor mensen, steek je graag de handen uit de mouwen en vind je (het geven van) persoonlijke aandacht belangrijk.

We zijn een middelgroot familiebedrijf met ruim 300 medewerkers. In 2020 bestaan we 90 jaar, we gaan dus al een tijdje mee. Al sinds 1930 en vier generaties lang, vinden we innoveren en gedrevenheid net zo belangrijk als menselijkheid, betrokkenheid en bevlogenheid. Dat zien we ook terug in onze mensen. Wat ooit begon als eenmanszaak is inmiddels uitgegroeid tot een bloeiend bedrijf met ambulancezorg en personenvervoer.

Extra is onze standaard

Kies je voor Kijlstra? Dan is extra ook jouw standaard. Voor jou is het vanzelfsprekend om patiënten, slachtoffers en naasten onder alle omstandigheden de beste zorg en ondersteuning te bieden. Je houdt van werken in een open en vertrouwelijke sfeer. Daarnaast is er oog voor jou als werknemer en zijn er bij ons veel kansen en mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen.

‘Ik werk bij Kijlstra omdat het een familiebedrijf is waar goed voor mensen gezorgd wordt.’

Lees het volledige verhaal van Jelmer Boonstra.

 

Jelmer Boonstra, ambulancechauffeur
Vacatures
Bij Kijlstra wil je werken
 • Teamleider planbare ambulancezorg (32 upw)
  Voor de gezamenlijke Meldkamer Ambulancezorg Noord Nederland zoeken we een initiatiefrijke verbinder met leidinggevende ervaring voor de functie van teamleider planbare ambulancezorg.
  Lees meer Alle vacatures
 • Salarisadministrateur 16 upw
  In verband met uitbreiding zijn we op zoek naar een tweede Salarisadministrateur (16 u.p.w.) Jouw functie in het kort Als salarisadministrateur ben je voor zowel Ambulancezorg als Personenvervoer verantwoordelijk voor het verzamelen, verwerken en muteren van gegevens die nodig zijn voor de salarisbetaling. Je vraagt daarbij ontbrekende gegevens op en je zorgt ervoor dat alle mutaties volledig zijn. Uiteraard zorg je er voor dat de salarissen op tijd uitbetaald worden en dat de juiste belastingen en afdrachten worden betaald. Je werkt samen met je collega salarisadministrateur. Samen met je collega ben je het eerste aanspreekpunt als het gaat om vragen van medewerkers met betrekking tot het salaris, declaraties, pensioenen en gerelateerde onderwerpen. Ook werk je intensief samen met de afdeling P&O en zijn jullie de sparringpartner voor deze afdeling als het gaat om salarisverwerking. In deze zelfstandige functie, leg je verantwoording af aan de Controller. Wij werken met AFAS. Dit programma biedt vele mogelijkheden op het gebied van salarisverwerking.  Jij denkt mee over verbeteringen en optimalisatie.  Jouw profiel Je bent een gedreven en resultaatgerichte salarisadministrateur met een afgeronde PDL opleiding en je hebt een aantal jaren ervaring als salarisadministrateur. Ook ben je communicatief vaardig en klantgericht. Je volgt de ontwikkelingen op het vakgebied op de voet en je komt met voorstellen om verbeteringen door te voeren. Je vindt het leuk om mee te denken over de verbeteringen die doorgevoerd kunnen worden in AFAS. Het is zeker een pré als je ervaring hebt met AFAS. Aangezien het een klein team is waarbinnen je aan het werk gaat, is het van belang dat je zowel zelfstandig kunt werken, maar ook dat je goed kunt samenwerken. Arbeidsvoorwaarden
  • Salariëring conform CAO Ambulancezorg FWG45 (max. €3.322,- bruto op basis van 36 uur per week).
  • Een verlofregeling (CAO): jaarlijks 172 verlof-​ en 35 PLB-​uren (op fulltime basis).
  • Een dienstverband voor de duur van een jaar met de intentie deze om te zetten naar onbepaalde tijd.
  • Maandelijkse sportvergoeding en jaarlijkse eindejaarsuitkering (8,33%).
  Onze extra’s
  • Een persoonlijke en laagdrempelige werkomgeving in een familiebedrijf dat zich volop ontwikkelt en waar iedereen zijn/haar bijdrage levert.
  • Een werkomgeving waar plezier, hard werken en oog voor elkaar belangrijke waarden zijn.
   Enthousiast geworden? Laat het ons weten! Solliciteren op deze vacature kan door je motivatie en CV vóór 31 mei 2021 te mailen naar onze P&O adviseur Lisette Henstra via werkenbij@kijlstra.nl. Meer informatie Voor informatie over de functie kan je op werkdagen bellen met Sietse Johan Miedema (Controller), telefoon 06-20 30 08 09. Sollicitatieprocedure De eerste gesprekken vinden plaats op donderdag 10 juni 2021. Een eventueel tweede gesprek wordt gevoerd op dinsdag 15 juni 2021. Een referentiecheck kan onderdeel van de procedure uitmaken.
  Lees meer Alle vacatures
 • Kwaliteitsadviseur
  Voor de Meldkamer Ambulancezorg Noord Nederland zijn we op zoek naar een:

  Kwaliteitsadviseur (36 uur per week)

  De Meldkamer Ambulancezorg Noord Nederland (MkANN) is een verantwoordelijkheid van de drie Regionale Ambulancevoorzieningen (RAV’en) in Noord Nederland en is als witte kolom, samen met de blauwe kolom (politie) en rode kolom (brandweer) een onderdeel van de Meldkamer Noord Nederland. De dagelijkse Ambulancezorg is in ontwikkeling en wordt steeds complexer van aard. Innovaties en ontwikkelingen in de zorg komen op de ambulancezorg af.  

  De functie in het kort

  Als kwaliteitsadviseur adviseer en ondersteun je het management (gevraagd en ongevraagd) bij de ontwikkeling, implementatie, uitvoering en borging van het kwaliteitsbeleid.  

  Functieprofiel

  Advisering en ondersteuning
  • Adviseert en ondersteunt het management bij vraagstukken op het gebied van kwaliteit en bij het sturen op kwaliteit als onderdeel van de bedrijfsvoering.
  • Signaleert relevante ontwikkelingen (bijv. in wet- en regelgeving en richtlijnen), beoordeelt deze op consequenties voor de organisatie en adviseert hierover aan het management.
  • Signaleert knelpunten/ontwikkelingen voortvloeiend uit audits, evaluaties, klachten en incidenten en adviseert en rapporteert hierover aan het management.
  • Draagt in alle werkzaamheden zorg voor continue afstemming met de RAV’en en andere (interne) ketenpartners.
  • Neemt deel aan projecten en kan optreden als projectleider bij projecten op het vakgebied.
    Beleidsontwikkeling en -uitvoering
  • Vertaalt vastgesteld beleid naar een jaarplan en concrete activiteiten en draagt zorg voor de implementatie hiervan.
  • Formuleert (beleids)voorstellen naar aanleiding van relevante ontwikkelingen en/of naar aanleiding van audits, evaluaties, klachten en incidenten.
  • Beheert en onderhoudt het kwaliteitsmanagementsysteem en draagt bij aan het verder ontwikkelen van het kwaliteitsmanagementsysteem en meetinstrumenten.
  • Verantwoordelijk voor het opstellen, beheren en delen van kwaliteitsdocumenten.
  • Controleert de naleving van het kwaliteitsbeleid en de bijbehorende kwaliteitsdocumenten.
  • Geeft voorlichting en instructie aan management en medewerkers met betrekking tot de uitvoering van het kwaliteitsbeleid.
  • Neemt deel aan diverse in- en externe overleggen ten aanzien van kwaliteit en informatiebeveiliging.
   

  Jouw profiel

  We zoeken een ervaren kwaliteitsadviseur met (bij voorkeur) meerdere jaren ervaring in een complexe omgeving. Je kunt functioneren in een omgeving met, soms verschillende, bestuurlijke en operationele belangen. Je bent proactief, kunt zelfstandig werken en bent tevens sterk in het verbinden van verschillende partijen. Je weet draagvlak te creëren en commitment van betrokken partijen te verwerven. Daarnaast ben je analytisch sterk, kun je snel schakelen tussen verschillende werkzaamheden en beschik je over uitstekende mondelinge- en schriftelijke communicatievaardigheden.  

  Functie eisen

  • Je beschikt over een HBO diploma in een voor de functie relevante richting.
  • Je beschikt over aantoonbare relevante werkervaring.
  • Een verpleegkundige achtergrond is een pre.
  • Je hebt kennis van informatiebeveiliging.
  • Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving.
  • Je hebt ervaring in het werken met projecten.
  • Je hebt kennis van en affiniteit met verschillende normen (NEN 7510 / HKZ). Je hebt ervaring met het implementeren van deze normen binnen een organisatie (het opzetten en onderhouden van een KMS- en informatiebeveiliging systeem).
  • Je bent integer i.v.m. het omgaan met vertrouwelijke informatie.
   

   Ons aanbod

  De MKNN biedt je een veelzijdige functie binnen een ambitieuze en daadkrachtige organisatie met een informele en professionele werksfeer. Het salaris en de arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Ambulancezorg en worden afgestemd op je werkervaring. Daarnaast biedt onze organisatie prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering en een goed opleidingsbeleid. Nadere informatie over de inhoud van de functie kun je opvragen bij mevrouw Myrthe Mos (Hoofd Meldkamer Ambulancezorg Noord-Nederland) via 06- 20 48 94 95. Meer informatie over de organisatie kun je vinden op http://www.meldkamernoordnederland.net.  

  Reageren

  Wil je reageren op deze vacature, dan kun je tot uiterlijk 31 mei je motivatie met curriculum vitae sturen naar PenO@ambulancezorggroningen.nl. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de tweede helft van juni. De gesprekken zijn in Drachten. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
  Lees meer Alle vacatures
 • Verpleegkundig centralisten (4 fte)
  De Meldkamer Ambulancezorg Noord Nederland (MkANN) is een verantwoordelijkheid van drie Regionale Ambulancevoorzieningen Noord Nederland (RAV’en) en is als witte kolom, samen met de blauwe kolom (politie) en rode kolom (brandweer) een onderdeel van de Meldkamer Noord Nederland. De dagelijkse Ambulancezorg is in ontwikkeling en wordt steeds complexer van aard. Innovaties en ontwikkelingen in de zorg komen op de ambulancezorg af. De medewerkers van de Meldkamer zijn in dienst bij één van de drie organisaties. Wij zijn voor Kijlstra Ambulancezorg, Ambulancezorg Groningen en UMCG Ambulancezorg op zoek naar: Verpleegkundig centralisten (4 fte)

  De functie in het kort

  Als verpleegkundig centralist fungeer je als spil tussen de hulpvrager enerzijds en de ambulancezorg anderzijds. Je krijgt te maken met een grote verscheidenheid in hulpvragen, onder andere via het alarmnummer 112, een ziekenhuis, een huisarts of via andere zorginstellingen. De hulpvragen moeten hierbij goed worden beoordeeld en ingeschat. In noodsituaties breng je de hulpverlening op gang middels telefonische instructies. Je begeleidt de ingezette hulpverlening, biedt ondersteuning aan de ingezette ambulance(s) en voorziet deze van advies en informatie. Daarnaast zijn er natuurlijk de minder urgente verzoeken om ambulancehulpverlening, waarbij de ritten worden gepland en tegelijkertijd de spreiding en paraatheid van ambulances in de gaten moet worden gehouden. De meldkamer heeft een belangrijke rol in de communicatie en coördinatie bij grootschalige hulpverlening bij rampen en evenementen. Hierin vervul je als verpleegkundig centralist een belangrijke rol. Jouw profiel Je bent een ervaren (BIG-geregistreerde) verpleegkundige met HBO- werk- en denkniveau. Daarbij heb je bij voorkeur ervaring met spoedeisende medische hulpverlening. Je hebt ervaring met geautomatiseerde systemen. Kernbegrippen bij de functie zijn: goed luisteren, goed doorvragen en snel beslissen of en op welke wijze tot de inzet van een ambulance wordt overgegaan. Klantgerichtheid is hierbij essentieel. Verder ben je stressbestendig, inventief en kun je goed werken in teamverband.

  Ons aanbod

  De MKNN biedt je een veelzijdige functie binnen een ambitieuze en daadkrachtige organisatie met een informele en professionele werksfeer. De functie wordt uitgevoerd in een onregelmatig dienstrooster en de meldkamer is dan ook 7 dagen in de week, 24 uur per dag in bedrijf. Het salaris en de arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Ambulancezorg en worden afgestemd op je werkervaring en opleiding. Daarnaast biedt onze organisatie prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering en een goed opleidingsbeleid. Er zijn diverse percentages van het dienstverband bespreekbaar, maar 24 uren per week is minimaal. De opleidingsperiode duurt ca. 8 maanden. Van nieuwe collega’s wordt verwacht dat zij gedurende het eerste jaar 100%, 36 uur per week, werken. Nadere informatie over de inhoud van de functie kun je opvragen bij mevrouw Andrea van Dijk (Teamleider Meldkamer Ambulancezorg Noord-Nederland) via 06-10001972. Meer informatie over de organisatie kun je vinden op http://www.meldkamernoordnederland.net, www.kijlstra-ambulancezorg.nl, op www.ambulancezorggroningen.nl of op www.umcgambulancezorg.nl.

  Reageren

  Wil je reageren op deze vacature, dan kun je tot uiterlijk 17 mei je motivatie met curriculum vitae sturen naar werkenbij@kijlstra.nl. Ook de sollicitaties voor Ambulancezorg Groningen en UMCG Ambulancezorg mogen naar dit mailadres. De sollicitatiegesprekken vinden eind mei of begin juni plaats in Drachten. Een dagdeel meelopen op de meldkamer en een assessment maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
  Lees meer Alle vacatures