Zorgen voor veilig vervoer

Ambulancechauffeur

Wat moet je als ambulancechauffeur in huis hebben?

Je beschikt over een uitstekende rijvaardigheid en zorgt ervoor dat de ambulance veilig op de plek van bestemming komt. Je kunt goed samenwerken en verleent medische assistentie aan de verpleegkundige, zoals het klaarzetten van medicatie en het opstarten van apparatuur. Tijdens de hulpverlening heb je oog voor de patiënt en zijn/haar omgeving, waarbij veiligheid voorop staat. Tijdens de rit naar het ziekenhuis communiceer je met de meldkamercentralist over de toestand van de patiënt. Indien nodig verricht je kleine onderhoudswerkzaamheden aan de lampen, sirenes, het oliepeil en de mobilofoon. Verder controleer je de medische apparatuur en middelen en zorg je voor een hygiënische ambulance. 

Stapje extra

Van nature doe je altijd net een stapje extra. Je hebt tijdens de hulpverlening ook oog voor de directe familieleden en andere betrokkenen en denkt proactief mee met je collega. Zo staan jullie als team op de ambulance samen garant voor hoogwaardige patiëntenzorg.

Competenties: stressbestendig, samenwerken, communicatieve vaardigheden, sociale vaardigheden, uitstekende rijvaardigheid en verkeersinzicht.

Functie-eisen:

    • CZO-diploma ambulancechauffeur, of de bereidheid dit diploma te behalen (interne opleiding is mogelijk).
    • Een geldig diploma Eerste Hulp (voorheen eenheidsdiploma EHBO) en geldig reanimatiecertificaat.
    • Minimaal MBO, niveau 4 (aantoonbaar afgerond).
    • Rijbewijs C of C1.

Klik hier voor ons actuele vacatureoverzicht >>