Wij staan altijd voor u klaar

Aanvragen bezoek/voorlichting op school

Kijlstra Ambulancezorg krijgt regelmatig de vraag of we langs willen komen op school om te vertellen over ons werk op de ambulance. Natuurlijk vinden we dit leuk én belangrijk, maar helaas kunnen we niet aan alle verzoeken voldoen simpelweg omdat we daar niet altijd tijd voor vrij kunnen maken of de menskracht er niet voor hebben.

Aanvragen bezoek/voorlichting op school
Het aanvragen van een voorlichting op school kan alleen via onderstaand formulier én als voldaan is aan onderstaande voorwaarden. Let wel: omdat de reguliere ambulancezorg altijd voor gaat, kunnen we niet aan alle verzoeken die bij ons binnenkomen gehoor geven.

Voorwaarden 

  • De school moet zich binnen een straal van 5 kilometer van een ambulancepost bevinden. We hebben 13 ambulanceposten verspreid over Friesland. Zie hier een kaartje met onze ambulanceposten.
  • Voorlichting of een bezoek van de ambulance is alleen mogelijk vanaf groep 5 t/m groep 8 van de basisschool met een maximum groepsgrootte van 30.
  • De voorlichting of het bezoek moet minimaal 2 weken van te voren worden aangevraagd. Hiervoor kan onderstaand formulier gebruikt worden. Aan ad hoc verzoeken kunnen wij geen medewerking verlenen.
  • Een bezoek van een ambulanceteam (2 personen met ambulance) is kosteloos en duurt maximaal 1,5 uur.
  • Een bezoek van de ambulance kan ook ingezet worden in kader van nazorg, bijvoorbeeld als er op school een incident is geweest, waarbij een ambulance betrokken is geweest. Wanneer dit het geval is, kunt u dat aangeven in het aanvraagformulier bij het doel van de voorlichting.
  • De zorg aan onze patiënten gaat altijd door. Tijdens een bezoek blijft de ambulance inzetbaar voor alle inkomende ritten. We kunnen dus niet voor 100% de komst van de ambulance garanderen.
  • Pas na het invullen van het formulier hieronder wordt uw aanvraag in behandeling genomen. In de bevestigingsmail, die u vervolgens krijgt leest u de eventuele vervolgstappen.

Kijlstra Kids website 

Mochten wij niet langs kunnen komen voor een bezoek, dan is er altijd nog onze Kijlstra Kids website: www.kijlstrakids.nl Hierop staan allerlei leuke weetjes over de ambulancezorg, maar ook leuke dingen om te doen en video’s van onze kidsreporters Noa en Silas, bijvoorbeeld over wat er in een ambulance zit of waarom een ambulance geel is. Ook kunnen kinderen hier informatie vinden om hun eigen spreekbeurt voor te bereiden.

Voorlichting en of bezoek op school

  • MM slash DD slash JJJJ