In elke situatie

Vakkundige medewerkers

Super gespecialiseerd

Onze ambulanceverpleegkundigen, -chauffeurs, zorgambulancemedewerkers en centralisten zijn zeer gespecialiseerde medewerkers. Zo zijn onze verpleegkundigen intensief opgeleid om overal de juiste zorg te kunnen verlenen. Als eindverantwoordelijke voor de patiënt zijn ze bekwaam in hun vak en kunnen ze zelfstandig beslissingen nemen. Onder druk en in elke situatie.

Vakmensen

Onze ambulancechauffeurs worden speciaal geschoold om in een ambulance te rijden en te anticiperen in het verkeer. Naast een goede rijvaardigheid, worden ze ook medisch opgeleid om de ambulanceverpleegkundige goed te kunnen ondersteunen. De chauffeur en de verpleegkundige zijn een goed op elkaar ingespeeld team, maar bovenal zijn het echte vakmensen.

Eerste contact

De verpleegkundig centralist is de eerste contactpersoon voor de 112 beller. Hij of zij gebruikt de oren en de ogen van de beller om de situatie goed in kaart te brengen en de ambulancehulpverleners te voorzien van de juiste informatie. Met behulp van een digitaal systeem stelt de centralist een aantal gerichte vragen. Met als doel de juiste hulp in te zetten. Naast goed kunnen luisteren, moet de centralist adequaat kunnen handelen. Ook is hij of zij in staat om (als dat nodig is) altijd de rust te bewaren en over te brengen op de 112 beller.

Om onze hoogwaardige zorg blijvend te garanderen volgen al onze professionals bij- en nascholingen. Speciaal hiervoor hebben wij onze eigen afdeling Leren & Ontwikkelen.

De opleidingen die onze medewerkers hebben afgerond, vallen binnen het opleidingskader voor acute zorg in Nederland. We werken hierin ook nauw samen met de Academie voor Ambulancezorg.