Bekijk onze Kijlstra Kids video’s! 

Vragen en Antwoorden

Vragen en antwoorden

Waarom zijn ambulances eigenlijk geel? Wanneer bel je een ambulance? Wie krijg je aan de lijn als je 112 belt? Op deze -en nog heel veel meer vragen- krijg je antwoord in onze Kijlstra Kids video’s. In deze video’s vragen de Kijlstra Kids reporters Noa en Silas onze ambulancemensen het hemd van het lijf. Kijken dus!

In het formulier onderaan deze pagina kun je ook zelf een vraag opsturen. Misschien gaan onze kidsreporters wel met jouw vraag op pad én zie je het antwoord terug in een kidsvideo.

 

Check onze video’s hieronder! Heb je zelf een vraag? Vul het formulier in.

 

 

 

 

Hoe werk je met Corona?

In deze video legt Ambulanceverpleegkundige Wander uit waarom de mensen van de ambulance soms beschermende pakken aan hebben. Je ziet het in de video hiernaast.

Wanneer bel je een ambulance?

Kidsreporter Silas stelde deze vraag aan Ambulanceverpleegkundige Wander en Verpleegkundig centralist Linda. Ambulancechauffeur Marieke zorgde voor een veilige en comfortabele rit naar de meldkamer. Hiernaast kun je de video bekijken.

Werk je altijd samen op de
ambulance?

Op de ambulance werk je als een team. Ambulancechauffeur Marco en Ambulanceverpleegkundige Hester vertellen je hoe ze samenwerken en wie wat doet. Ga je kijken?

Wat zit er allemaal in een

ambulance?

Ben jij ook zo benieuwd? Ambulanceverpleegkundige Hester laat het je zien. Check de video hiernaast.

 

Waarom is een ambulance geel?

Marieke, onze ambulancechauffeur kan heel goed uitleggen waarom een ambulance op moet vallen en kidsreporter Noa mag zelf de sirene aanzetten. Klik op de video hiernaast.

Heb jij een vraag voor de kidsreporters?