Wij staan altijd voor u klaar

Nieuwsbericht

Patiënten uit Brabant naar het Noorden

Dit weekend worden er door de gezamenlijke ambulancediensten uit Friesland, Drenthe en Groningen patiënten vervoerd van Brabant naar ziekenhuizen in Noord Nederland. “We zijn blij dat we dit vanuit het Noorden kunnen doen”, aldus Sietze Kijlstra. “Ik ben diep onder de indruk en trots op onze medewerkers die bereid zijn om extra te werken. We doen dit echt samen!”

Het Regionaal Orgaan Acute Zorg Noord-Nederland besloot vrijdag 20 maart om ongeveer 70 patiënten over te plaatsen. De meeste patiënten komen uit het Bernhoven Ziekenhuis in Uden. Het gaat om patiënten die positief getest zijn voor het nieuwe Corona-virus en die niet op een IC verblijven. De patiënten worden gelijkmatig over de ziekenhuizen in Noord Nederland verdeeld.

Inzet behandelbus
Ook vrijdag 20 maart zijn er met de Noord-Nederlandse behandelbus zes patiënten overgebracht naar het UMCG. Het is goed mogelijk dat dit de komende tijd vaker gebeurt, om zo de zorg in Breda iets te ontlasten. Tegelijkertijd bereiden we ons in het Noorden voor, op wat ons mogelijk te wachten staat.