Wij staan altijd voor u klaar

Nieuwsbericht

Jelmer over zijn werk tijdens de coronacrisis

Werken in tijden van de coronacrisis is anders dan normaal. Dat geldt voor iedereen, maar voor de mensen in de zorg in het bijzonder. RTL Nieuws volgt daarom de komende tijd een aantal zorgmedewerkers. Eén hiervan is onze ambulancechauffeur Jelmer Boonstra.

Het zien van ambulancemedewerkers in ‘witte pakken’ zorgt voor een ongewoon beeld en geeft ook een zekere spanning. Voor de mensen die het zien, maar ook voor de mensen die het dragen. “Ik heb nu nog maar één rit gereden met beschermende middelen”, vertelt Jelmer. “Puur toeval”, vervolgt hij zijn verhaal. “Ik spreek ook collega’s die meerdere ritten op de dag meemaken. Toch is het bij ons nog niet zo druk als in het zuiden, maar we bereiden ons hier wel op voor.”

Protocollen en werkwijzen
Vanuit de drie Noordelijke Ambulancediensten wordt de belangrijkste informatie over COVID-19 gedeeld in een factsheet. “Iedere dag zijn er weer nieuwe inzichten en aan de hand hiervan worden de protocollen en werkwijzen aangepast, zodat wij ons werk goed kunnen doen. Verder is er veel aandacht voor beschermende middelen. Dat de mondkapjes schaars worden, vind ik best wel spannend. Niemand wil corona meenemen naar huis”, geeft Jelmer aan. “Ik wil graag zo min mogelijk risico lopen, vooral ook omdat ik een zwangere vriendin heb en een dochtertje van anderhalf.”

Laten zien hoe we werken
Jelmer werkt graag mee aan de serie van RTL Nieuws. “Ik vind het mooi dat wij kunnen laten zien hoe het werken voor ons nu is. Mensen kunnen dan beter begrijpen waarom we witte pakken dragen of waarom het langer kan duren voordat we er zijn. Het zorgvuldig schoonmaken van de ambulances kost namelijk extra tijd.” Mensen hoeven zich geen zorgen te maken dat ze ongewenst gefilmd worden. “We houden hier uiteraard zoals altijd rekening met de privacywetgeving.” De serie van RTL Nieuws start in de week van 23 maart.

Werken in de fronlinie bij RTL Nieuws

Klik hier voor Jelmer zijn blog van 23 maart.
Klik hier voor Jelmer zijn blog van 2 april.

Werken met passie
Dat Jelmer door RTL werd gevraagd om mee te werken aan deze serie is geen toeval. Ooit werkte hij als cameraman bij deze partij. Hij maakte de overstap omdat hij graag mensen wil helpen. Dit doet hij met veel passie en plezier. “De afwisseling en het onverwachte vind ik prachtig. Aan het begin van de dag kun je niet voorspellen waar je samen met je collega’s voor komt te staan.”