“Nieuws van Kijlstra”

Nieuwsbericht

Kijlstra scoort hoog in tevredenheidsonderzoek onder medewerkers

Kijlstra Ambulancegroep Fryslân is met een 8,2-overall beoordeling erg sterk uit het onderzoek gekomen dat onlangs is gedaan naar de tevredenheid onder haar medewerkers. Het onderzoek zorgt voor een goed vervolg op de uitverkiezing tot Beste Werkgever van Friesland tot 1.000 medewerkers van afgelopen jaar.

Er werd goed gescoord op de thema’s algemene tevredenheid, collegialiteit, organisatie en leidinggeven. Feitelijk lagen de scores op die thema’s zelfs hoger dan die van de vorige editie van het onderzoek. De thema’s huisvesting, beloning, rooster en planning, wagenpark en materiaal werden nagenoeg gelijk beoordeeld. Opleiding & training en ontwikkelingsmogelijkheden lieten qua score een lichte daling zien. Ondanks dat scoorden de laatste thema’s nog steeds ruim voldoende.

De directie is blij met de deelname van haar medewerkers aan het onderzoek. Algemeen directeur Sietze Kijlstra: “Hier kunnen we als organisatie namelijk verder op bouwen.”

Sietze Kijlstra geeft aan dat de hoge scores hoogstwaarschijnlijk te maken hebben met het persoonlijk contact binnen het bedrijf en de laagdrempeligheid zoals die door medewerkers richting de directie wordt ervaren. “Wat ook meespeelt zijn onze eigen persoonlijke ervaringen. Mijn broer Roelof en ik hebben namelijk zelf ook jarenlang op de ambulance gewerkt. Daardoor kunnen we ons inleven in wat onze medewerkers meemaken, wat ze bezighoudt en wat ze belangrijk vinden.“  Kijlstra is een echt familiebedrijf met loyale medewerkers. “Er is weinig verloop. Ik zeg altijd gekscherend: je werkt hier een dag of je werkt hier de rest van je leven.”