Wij staan altijd voor u klaar

Nieuwsbericht

Amelander ambulanceverpleegkundige Nanne van der Meulen met pensioen  

Na 25 dienstjaren gaat Amelander ambulanceverpleegkundige Nanne van der Meulen met pre-pensioen. Woensdag 19 augustus 2020 heeft hij zijn laatste dienst op de ambulancepost aan de Ballumerweg in Nes.  

Nanne startte zijn werkcarrière in het ziekenhuis. Eerst in Groningen en later in Harlingen. Toen het ziekenhuis van Harlingen sloot, kreeg hij de kans om bij de ambulance te werken. “Die kans heb ik met beide handen aangegrepen. Daar heb ik nooit spijt van gehad,” geeft Nanne aan.

Intens

“Ik heb het idee dat ik in heel veel mensenlevens iets heb kunnen betekenen. Wij komen altijd in acute situaties. Mensen weten vaak niet wat hun overkomt en dan kan ik samen met mijn collega rust brengen en doen wat nodig is. Het zijn intense momenten. Het maakt niet uit of het gaat om zorg bij een groot ongeluk of bij iets kleins. Wij doen altijd ons best.”

Ameland

Nanne werkt en woont sinds 2006 op Ameland. “Mijn vrouw is Amelandse. We hebben altijd gezegd dat wanneer de kinderen de deur uit zijn, we wel naar Ameland willen”, legt Nanne uit. Eerst werkte hij in de Waddenpool en later voor vast. Dat aanbod kwam precies op het goede moment. “Mijn dochter had de dag ervoor net de sleutel gekregen van haar appartement in Groningen. Alle kinderen waren de deur uit.”

Genoeg te doen

Bang dat hij zich straks gaat vervelen, is hij niet. “Ik heb genoeg te doen. Ik ben secretaris bij de kerk en samen met mijn vrouw help ik een neef bij de verbouwing van hun woning.” Wel denkt Nanne dat hij zijn ambulance-collega’s en de contacten heel erg gaat missen. “Ik ben altijd, écht elke dag, met plezier naar mijn werk gegaan.”