Wij staan altijd voor u klaar

Nieuwsbericht

Ambulance voor Suriname

Kijlstra Ambulancezorg heeft in samenwerking met Suridocs en de collega’s van de Surinaamse ambulancedienst van het AZP een ambulance aangeschaft en een extra brancard. Deze ambulance is inmiddels verscheept naar Suriname. De meegeleverde brancard is door collega’s in Suriname ingebouwd in één van de ambulances van het bestaande wagenpark. De ‘nieuwe’ ambulance is inmiddels voorzien van nieuwe bestickering en nu ook volledig inzetbaar om de belangrijke ambulancezorg in Suriname uit te voeren.

Trainingen en scholingen voor medewerkers van de ambulancezorg in Suriname

Medewerkers van Kijlstra Ambulancezorg gaan jaarlijks naar Suriname om trainingen te geven aan medewerkers van de ambulancezorg in Suriname. Deze scholingen worden op maat gemaakt. Dit initiatief is ontstaan vanuit de stichting Suridocs. Suridocs is opgericht door vier artsen van Nij Smellinghe, die zelf ook afkomstig zijn uit Suriname. Kijlstra Ambulancezorg steunt deze stichting met kennis en middelen om zo de spoedzorg in Suriname te verbeteren.

De leden van de werkgroep van Kijlstra zijn druk bezig met de voorbereidingen van de scholingen en hopen begin 2021 (of zo mogelijk eerder) weer naar Suriname af te kunnen reizen. Op de foto is in ieder geval te zien dat de ambulance een goede bestemming heeft gekregen.