Wij staan altijd voor u klaar

Nieuwsbericht

Schoonmaken ambulances mogelijk bij ziekenhuizen

Collega’s van de ambulancediensten uit Friesland, Groningen en Drenthe kunnen vanaf nu na een COVID-rit de ambulance schoonmaken bij de ambulance-ingang van de tien noordelijke ziekenhuizen. Eerst terugrijden naar de ambulancepost is hierdoor niet meer nodig, waardoor de ambulance weer sneller inzetbaar is. Voor ambulancebemanning is het prettig dat zij na het reinigen van de ambulance hun beschermende kleding uit kunnen doen. Ook ambulanceorganisaties uit andere regio’s, kunnen na een COVID-rit gebruik maken van de schoonmaakfaciliteiten bij de noordelijke ziekenhuizen.

Schoonmaakprotocol
Alle ziekenhuizen hebben een speciale locatie beschikbaar gesteld bij de ambulance-ingang voor het schoonmaken van de ambulances. Overal staat dezelfde kast met schoonmiddelen. De drie Noordelijke ambulancediensten gebruiken hetzelfde schoonmaakprotocol en zorgen samen voor de bevoorrading van de verschillende schoonmiddelen en -materialen. Een mooie samenwerking.

Persoonlijke bescherming
Tijdens een rit met een COVID-verdachte of COVID-besmette patiënt draagt de ambulancebemanning altijd persoonlijke bescherming. De persoonlijke bescherming van onze medewerkers bestaat uit een disposable overall met lange mouwen, hoofdbedekking, longsleeve handschoenen, schoenbescherming, een spatbril en een masker. Pas na het schoonmaken van de ambulance mag de persoonlijke bescherming uit.