Nieuws van Kijlstra

Nieuwsbericht

Onthulling eerste ALS Crafter Ambulance

Commissaris van de Koning de heer drs. A.A.M. Brok heeft op vrijdag 7 september 2018 de 1e nieuwe ALS (Advanced Life Support) Crafter Ambulance van Kijlstra Ambulancezorg onthuld. Deze nieuwe, innovatieve ambulance is samen met de voertuigcommissie van Kijlstra Ambulancezorg ontwikkeld en gebouwd door Visser in Leeuwarden. Van den Brug uit Drachten heeft het basisvoertuig geleverd. Na deze onthulling neemt Kijlstra Ambulancezorg de eerste ALS Crafter Ambulance in Nederland in gebruik.

Aangepast aan wensen van medewerkers en patiënten

Directeur Sietze Kijlstra: “De ALS Crafter ambulance is aangepast aan de wensen van de medewerkers van Kijlstra Ambulancezorg. Ook zijn patiënten betrokken bij de ontwikkeling. Zo is de nieuwe ALS Crafter ambulance nog beter toegerust voor de zorg aan onze patiënten. Omdat we zien dat de zorgvraag van patiënten verandert, spelen we hier op in. Deze nieuwe ambulance is groter en heeft meer behandelruimte. Daarnaast maken we slim gebruik van nieuwe innovaties en techniek. In deze ambulance maken we standaard gebruik van een elektrische brancard voor patiënten. Dit is comfortabeler voor de patiënt en betekent dat onze medewerkers minder hoeven te tillen. Door de standairco in de ambulance is het nooit te warm of te koud voor de patiënt. Daarnaast is de medische apparatuur zoveel mogelijk weggewerkt. Dit is minder confronterend en geeft een rustiger beeld voor patiënten.”

Toekomstgericht

Kijlstra Ambulancezorg is gericht op de toekomst. De komende jaren worden de huidige ambulances vervangen door de ALS Crafter. Sietze Kijlstra: “Voor Kijlstra Ambulancezorg is de komst van de ALS Crafter Ambulance -naast de hoogwaardige zorg van onze medewerkers- de nieuwe standaard als het gaat om excellente patiëntenzorg.”

Bekijk hier de reportage van Omrop Fryslân over de onthulling van onze nieuwe Crafter ambulance.