Wij staan altijd voor u klaar

Nieuwsbericht

Nieuwbouw ambulancepost Leeuwarden officieel van start

Mooi moment: de eerste paal van de nieuwe ambulancepost van Kijlstra Ambulancezorg in Leeuwarden is  geslagen. Dit markeert het officiële begin van de bouw, die uitgevoerd wordt door Bouwgroep Dijkstra Draisma.

Kees Trul, de oudste medewerker van post Leeuwarden, kreeg de eer om de eerste paal te slaan. Namens BGGD kreeg hij als aandenken een gegraveerde hamer en regiomanager Monique de Hoop kreeg een tegeltje. Samen met ruim twintig collega’s en betrokken partijen werd dit bijzondere moment gevierd onder het genot van een kopje koffie, veel gezelligheid en natuurlijk (het geluid van) de heiwerkzaamheden.

 

De bouwplaats is gelegen aan de Tijsmaweg/Kalverdijkje in Leeuwarden, op een goed bereikbare locatie langs de ringweg. Kijlstra Ambulancezorg en Bouwgroep Dijkstra Draisma hebben eerder succesvol samengewerkt aan de ambulanceposten in Drachten, Hurdegaryp en Ameland. Het ontwerp van het nieuwe gebouw is gemaakt door Artec bouwkundig ontwerp & adviesbureau uit Burgum. Huisman Installaties is verantwoordelijk voor de installatietechnische werkzaamheden. Als alles volgens planning verloopt, is de nieuwe ambulancepost in Leeuwarden einde van dit jaar in gebruik