Wij staan altijd voor u klaar

Nieuwsbericht

Nieuw: in 2021 komt er een cliëntenraad ambulancezorg

In de nieuwe wet ambulancezorgvoorzieningen is opgenomen dat de ambulancezorg verplicht is om een cliëntenraad (CR) te hebben. Daarom zijn we gestart met de werving van een voorzitter voor deze nieuwe raad.

Wat doet een cliëntenraad?

Een cliëntenraad behartigt de gemeenschappelijke belangen van alle (toekomstige) cliënten van een Regionale Ambulancevoorziening (RAV) en adviseert onder andere over thema’s als de kwaliteit van de zorg en dienstverlening. We vinden het belangrijk dat het perspectief van cliënten nog meer wordt meegenomen. Zo blijven we scherp om samen de beste zorg te (blijven) leveren aan onze patiënten.

Voorzitter gezocht! 

Voor RAV Fryslân (een samenwerking tussen UMCG Ambulancezorg en Kijlstra Ambulancezorg) zoeken we eerst een voorzitter voor de Friese cliëntenraad. Iemand die samen met ons de CR verder vorm kan geven.

De uitgebreide vacature is hier te vinden.

Nadat we een voorzitter hebben gevonden kunnen we starten met het werven van leden voor de cliëntenraad. Het doel is om in het tweede kwartaal van 2021 een voltallige cliëntenraad ambulancezorg te hebben.

Zorgbelang Fryslân ondersteunt ons bij het opzetten van de cliëntenraad. We zijn blij dat we ook gebruik mogen maken van hun expertise op het gebied van cliëntenmedezeggenschap.

Vragen?

Heeft u vragen over de cliëntenraad of over de vacature? Neem gerust contact op met Carien van Well, projectmanager bij Kijlstra Ambulancezorg: carien.vanwell@kijlstra.nl