Wij staan altijd voor u klaar

Nieuwsbericht

Kijlstra Ambulancezorg doneert 650 Covid19 sneltesten aan Suriname

Kijlstra Ambulancezorg heeft, gezien de huidige situatie met betrekking tot Corona in Suriname, besloten om 650 COVID19 sneltesten te doneren aan Stichting Suridocs.

De huidige situatie met betrekking tot de COVID19 pandemie is zorgwekkend in Suriname: er is zelfs sprake van code zwart. Dit houdt bijvoorbeeld in dat er gekozen moet worden wie er wel en wie er niet op de Intensive care opgenomen kunnen worden. De berichten omtrent deze zorgelijke ontwikkelingen hebben Kijlstra Ambulancezorg doen besluiten om vrijdag aanstaande 650 sneltesten naar Suriname te sturen.

Kijlstra Ambulancezorg heeft al jarenlang een samenwerkingsverband met Suriname. Zo ondersteunen zij Stichting SuriDOCS met training en middelen, om zo samen met de lokale ambulancedienst AZP te werken aan het verbeteren van de acute zorg in Suriname. Harry Balgobind, aanjager bij Stichting Suridocs weet via zijn netwerk dat de huisartsen in Suriname graag gebruik willen maken van de sneltesten. Harry: “De huidige wachttijd voor een testuitslag is 3 dagen. Met het gebruik van deze sneltest is er binnen 15 minuten duidelijkheid.“

Sinds eind oktober 2020 heeft Kijlstra een eigen COVID-snelteststraat voor medewerkers en verschillende ketenpartners. De afgelopen periode zijn rond de 900 testen afgenomen. Gelukkig loopt het aantal afgenomen testen snel terug, waardoor er, met behoud van een goede eigen voorraad,  650 testen gedoneerd kunnen worden aan Suriname.

Directeur Roelof Kijlstra: ‘We zijn blij een kleine bijdrage te kunnen leveren in – deze voor Suriname- extra moeilijke tijden. We hopen dat de COVID-pandemie ook daar snel onder controle is. ‘ De testmaterialen worden vrijdag per luchtvracht verstuurd.

Op de foto zie je Alma Kijlstra (medewerker snelteststraat Kijlstra) en Harry Balgobind, die de sneltesten in ontvangst neemt.