Wij staan altijd voor u klaar

Nieuwsbericht

Informatieavond verpleegkundigen 9 oktober 2019

Wat houdt het vak van ambulanceverpleegkundige in? Wat zijn je taken en verantwoordelijkheden? Aan welke eisen moet je voldoen om ambulanceverpleegkundige te worden? Hoe ziet de (lange tranche) opleiding tot ambulanceverpleegkundige eruit? Deze en nog meer vragen komen aan de orde tijdens de informatieavond op woensdag 9 oktober 2019 in Groningen.

Ambulancezorg Groningen organiseert in samenwerking met Kijlstra Ambulancezorg een informatieavond speciaal voor BIG-geregistreerde verpleegkundigen (HBO-v en MBO-v, met werkervaring in een ziekenhuis) die geïnteresseerd zijn in het werken als ambulanceverpleegkundige en het volgen van de opleiding tot ambulanceverpleegkundige.

Ambulancezorg Groningen is in het najaar van 2018 gestart met deze nieuwe CZO -geaccrediteerde opleiding (CZO staat voor College Zorg Opleidingen. Zij toetsen onafhankelijk de kwaliteit van zorgopleidingen). Je kunt ook vanuit Kijlstra Ambulancezorg instromen in deze opleiding zonder dat je een specialisatie SEH, IC, Anesthesie of CCU nodig hebt. Op dit moment heeft Kijlstra Ambulancezorg vacatures voor MBO- en HBO verpleegkundigen die de ambitie hebben om te leren en om ambulanceverpleegkundige te worden.  

Instromen bij de opleiding tot ambulanceverpleegkundige vanuit Kijlstra Ambulancezorg

Vanaf maart 2020 start er weer een nieuwe groep voor de opleiding tot ambulanceverpleegkundige in Groningen. Ambulancezorg Groningen verzorgt het theoriegedeelte en als je in dienst bent bij Kijlstra Ambulancezorg leer je het vak daar in de praktijk. Tijdens de informatieavond hoor je alle ins en outs. Daarnaast vertellen we in vogelvlucht de stappen van een 112-melding vanuit de meldkamer tot aan de overdracht. Verder worden er demonstraties gegeven in samenwerking met lotus slachtoffers, zodat je van dichtbij zélf kunt ervaren hoe het is om ambulanceverpleegkundige te zijn. En natuurlijk is er volop ruimte voor het stellen van vragen en praten met mensen uit de praktijk. Het belooft een interactieve avond te worden!

Aanmelden

Aanmelden kan t/m maandag 7 oktober 2019. Stuur een mail naar: werkenbij@kijlstra.nl o.v.v. aanmelden info-avond 9 oktober 2019. Zet in de mail je:

  • naam + woonplaats
  • mailadres en telefoonnummer (voor de bevestiging van de aanmelding)
  • huidige functie
  • relevante klinische werkervaring als verpleegkundige en
  • afgeronde opleidingen.

Datum

Woensdag 9 oktober 2019

Locatie

Hitachi Capital Mobility Stadion

Boumaboulevard 41, 9723 ZS Groningen

Let op: betaald parkeren

 

Programma

19.15 uur: Inloop

19.30 uur: Presentaties

20.15 uur: Pauze

20.30 uur: Demonstraties

21.00 uur: Afsluiting met hapje en drankje

De inschrijvingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Vol = vol. Bij overschrijding van het maximum aantal deelnemers, krijg je bericht.

Tot ziens op 9 oktober 2019!