Wij staan altijd voor u klaar

Nieuwsbericht

Ambulancezorg tijdens de tweede COVID-19 golf

We zitten midden in de tweede COVID-19 golf. Net als tijdens de eerste coronagolf zetten onze medewerkers zich keihard in voor de gezondheid van anderen. We staan altijd voor goede en veilige zorg aan onze patiënten én we weten hoe we moeten handelen. We zijn trots op onze medewerkers, die ook in deze Coronatijd hun uiterste best doen om passende zorg te verlenen.

Onze medewerkers krijgen goede instructies en dragen bij patiënten, die mogelijk besmet zijn met het coronavirus, persoonlijke bescherming om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Witte pakken
We kunnen ons voorstellen dat het zien van onze ambulancemedewerkers in witte pakken er indrukwekkend uitziet.

Protocol
De persoonlijke bescherming van onze medewerkers bestaat uit een disposable overall met lange mouwen, hoofdbedekking, longsleeve handschoenen, schoenbescherming, een spatbril en een masker. Het aan- en uittrekken van deze kleding gaat volgens een strak protocol. Nadat de ambulance gebruikt is bij een met corona verdachte patiënt, wordt de ambulance grondig schoongemaakt en gedesinfecteerd. Bij alle inzetten voor hulpverlening dragen onze medewerkers mondkapjes. We zorgen ook voor een mondkapje voor onze patiënten als deze vervoerd moeten worden.

Veiligheid boven alles
Het kost tijd om de persoonlijke bescherming op de juiste manier aan te trekken. Ook het grondig schoonmaken van onze ambulances kost extra tijd. Het legt dus extra druk op onze medewerkers, onze capaciteit en onze aanrijdtijden, maar veiligheid gaat boven alles. Net als alle andere zorgverleners doen wij onze uiterste best om al onze patiënten de beste en meest passende zorg te bieden. Dat blijven we ook doen.

Daarnaast hebben we sindskort onze eigen coronateststraat voor onze medewerkers. Zo is binnen 15 minuten duidelijk of iemand wel/niet besmet is met COVID-19. Hiermee kunnen we zo goed als mogelijk de continuïteit van onze personele bezetting waarborgen.

Geen familie mee in de ambulance

Helaas kunnen we familie van patiënten niet meenemen in de ambulance. We kunnen ons voorstellen dat dit lastig is, maar u kunt erop vertrouwen dat uw naaste bij ons in goede handen is. Natuurlijk maken we een uitzondering voor mensen die terminaal ziek zijn en bij het vervoer van kleine kinderen.

Blijf 112 bellen bij spoed!
Blijf wel 112 bellen als er echt sprake is van een directe levensbedreigende situatie. Ook bij spoedgevallen kunt u op ons rekenen!

Heeft u een vraag over het coronavirus?

Bel dan met het landelijke publieksnummer van het RIVM: 0800- 13 51.