Wij staan altijd voor u klaar

Nieuwsbericht

Ambulancezorg in tijden van het coronavirus

Het coronavirus is het gesprek van de dag. Onze medewerkers, evenals andere zorgmedewerkers, zetten zich keihard in voor de gezondheid van anderen. We staan altijd voor goede en veilige zorg en we weten hoe we moeten handelen. We zijn trots op onze medewerkers, die ook in deze tijden hun uiterste best doen om passende zorg te verlenen.

Onze medewerkers krijgen goede instructies en dragen bij patiënten, die mogelijk besmet zijn met het coronavirus, persoonlijke bescherming om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Witte pakken
We kunnen ons voorstellen dat het zien van onze ambulancemedewerkers in witte pakken er indrukwekkend uitziet. We doen dit volgens het protocol bij verdenking van infectieziekten. Het is overigens niet zo dat alle patiënten die wij op deze manier vervoeren, ook daadwerkelijk het coronavirus hebben.

Protocol
De persoonlijke bescherming van onze medewerkers bestaat uit een disposable overall met lange mouwen, hoofdbedekking, longsleeve handschoenen, schoenbescherming, een spatbril en een masker. Het aan- en uittrekken van deze kleding gaat volgens een strak protocol. Nadat de ambulance gebruikt is bij een met corona verdachte patiënt, wordt de ambulance grondig schoongemaakt en gedesinfecteerd.

Veiligheid boven alles
Het kost tijd om de persoonlijke bescherming op de juiste manier aan te trekken. Ook het grondig desinfecteren van onze ambulances kost extra tijd. Het legt dus extra druk op onze medewerkers, onze capaciteit en onze aanrijdtijden, maar veiligheid gaat boven alles. Net als alle andere zorgverleners doen wij onze uiterste best om al onze patiënten de beste en meest passende zorg te bieden. Dat blijven we ook doen.

Dringende verzoek
In deze ongewone tijd is het van extra belang om alleen 112 te bellen, als er echt sprake is van een directe levensbedreigende situatie. Heeft u een vraag over het coronavirus? Bel dan met het landelijke publieksnummer van het RIVM: 0800- 13 51.