Wij staan altijd voor u klaar

Nieuwsbericht

Ambulanceverpleegkundige Gytha debuteert als schrijfster

Uit nieuwsgierigheid stuurde ze haar manuscript op naar twee uitgevers. Tot haar grote verbazing namen beide uitgevers daarna contact met haar op. Inmiddels is haar eerste boek een feit. ‘Verloren strijd’ is te bestellen via Boekscout. “Dat is wel heel bijzonder om mee te maken”, vertelt Gytha de Boer. Die in haar dagelijkse leven werkt als verpleegkundige bij Kijlstra Ambulancezorg.

“Vanaf mijn jeugd ben ik eigenlijk al aan het schrijven”, vertelt Gytha. “De inspiratie ligt voor mij op straat. Soms als ik iets zie of meemaak, dan denk ik: ‘Daar kan ik wel een verhaal van maken’.” Dat geldt ook voor situaties in haar werk. “Wij maken bijzondere dingen mee, dat inspireert mij. Vooral als ik zie hoe een patiënt met zijn ziekte omgaat. Als het in mijn hoofd gaat zitten, dan schrijf ik het op.”

De verhalen die Gytha schrijft zijn overigens fictief. Ze gaan nooit over een specifieke patiënt. Haar boek ‘Verloren strijd’ gaat over Marc en Jessica. Ze zijn een onafscheidelijke tweeling. Marc krijgt  een hersentumor en er is geen kans op genezing. “Ze gaan hier allebei op een hele andere manier mee om. In mijn boek beschrijf ik hoe de ziekte is voor Marc, maar ook hoe Jessica de strijd aangaat met haar gevoelens.”

De feedback die ze krijgt op haar boek is positief. “Mensen met een medische achtergrond herkennen de symptomen en geven aan dat het boek heel dicht bij de realiteit zit. Mensen die niet uit de zorg komen beschrijven het boek als makkelijk leesbaar en vinden het een indringend verhaal. Het maakt emoties los.” Veelgehoorde recensie is: “Met plezier gelezen en ik wacht op het volgende boek.” Ben je ook benieuwd naar het boek van Gytha? Het boek ‘Verloren strijd’ is te bestellen via Boekscout