Contact en aandacht

Medewerker zorgambulance

Wat moet je als zorgambulancemedewerker in huis hebben?

De zorgambulance wordt ingezet voor de planbare ambulancezorg; als er een medische noodzaak is om een patiënt liggend te vervoeren. Een team op de zorgambulance bestaat uit een zorgambulanceverpleegkundige en een zorgambulancechauffeur.

Met aandacht

Als zorgambulancemedewerker zie je wat de patiënt nodig heeft en speel je daar op in. Contact en aandacht zijn daarin de rode draad. Als medewerker van de zorgambulance ben je tactvol, kun je goed luisteren en heb je oog voor de situatie van de patiënt en zijn of haar naasten. Als chauffeur zorg je ervoor dat het vervoer van de patiënt veilig en zo comfortabel mogelijk is.

Laagcomplexe zorg

Als verpleegkundige op de zorgambulance ben je in staat om laagcomplexe zorg te verlenen. Voor vertrek check je of de patiënt stabiel is om te vervoeren en controleer je de vitale functies. Als het nodig is, continueer je O2 (zuurstof) en sondevoeding. Je bent in staat om infuus of medicatie te geven. Onderweg observeer je de patiënt en houd je de stabiliteit in de gaten. Als de patiënt onderweg verslechtert, roep je een ALS ambulance op.

Competenties: hulpvaardig, inlevingsvermogen, zorgvuldig, besluitvaardig, tactvol, verantwoordelijk en uitstekende communicatieve vaardigheden.

Functie-eisen zorgambulancechauffeur:

  • minimaal MBO niveau 3, rijbewijs C of C1, EHBO met AED en reanimatie.

Functie-eisen zorgambulanceverpleegkundige:

  • minimaal MBO-V (niveau 4); rijbewijs B; ervaring in de zorgverlening, ervaring met AED en reanimatie.

Klik hier voor ons actuele vacatureoverzicht >>